Compleet Interieuradvies

Deze dienst is voor jou als je compleet andere inrichting en indeling wil van jouw (nieuwbouw) woning. Je wil nieuwe meubels, gordijnen, vloer en woonaccessoires. Je wil daarin geadviseerd worden over de kleuren, materialen, verlichting, meubels, accessoires en de indeling. Alles wordt uitgewerkt in een 2D ontwerp.

Hoe ga ik te werk?

 • We beginnen met een telefonische kennismaking. Tijdens dit gesprek hoor ik globaal wat jouw woonvraag is en kan ik mijn aanpak toelichten. Ga je hiermee akkoord? Dan maken we een afspraak om elkaar te ontmoeten voor een gratis intake gesprek om samen dieper in te gaan op jouw persoonlijke woonwensen en jouw gewenste sfeer en stijl.
 • Je vult vooraf aan dit intake gesprek, een door mij toegestuurde vragenlijst in, zodat ik een goed beeld krijg van jouw wensen voor de gekozen ruimte. Verder ga jij opzoek naar inspiratiebeelden op Pinterest. Dit geeft mij een goede richting welke kant qua sfeer- en woonstijl wij op gaan.
 • Je stuurt deze vragenlijst en de inspiratiebeelden ruim voor onze afspraak naar mij toe, samen met een aantal foto’s van de ruimte en een duidelijke plattegrond met maatvoering van de ruimte(n) waarvoor je advies wenst.
 • Wanneer je besluit om na het intake gesprek akkoord te geven voor dit compleet interieuradvies, ga ik voor je aan de slag. We maken gelijk een afspraak voor een tussen presentatie.
 • Ik maak twee moodboards met sfeerbeelden. De gekozen moodboard vormt de basis voor het verder ontwerp. Denk aan stijl, sfeer, materiaal en kleur gebruik.  Ook ga ik aan de slag met een indelingsplan. Ik maak hiervoor twee handgetekende concept indelingsvoorstellen in 2D. Ik houd hierbij rekening met de zichtlijnen, looproutes, de meubels en hoe jij de ruimte wil gaan gebruiken.
 • Daarna volgt een tussenpresentatie. Bij jou thuis bespreken we de moodboards en kies je een moodboard uit welke het beste bij jouw gewenste woonstijl en sfeer past. Deze presentatie duurt maximaal 1 uur. Tevens presenteer ik de twee concept indelingsplannen. Ik zal hierbij mijn keuzes toelichten en jouw vragen beantwoorden.
 • Wanneer het concept indelingsplan is uitgekozen, ga ik het indelingsplan definitief maken in een handgetekende 2D ontwerp. Op deze manier wordt het voor jou inzichtelijk hoe de indeling er straks uit komt te zien.
 • Is er sprake van verhuizing, verbouwing of nieuwbouw dan volgt er nu een ontmoeting op deze locatie zodat ik de ruimte zelf ook kan ervaren en zien. Het is tijd om de kleur vloer te gaan bepalen. Voor dit advies zal ik een aantal kleurstalen van vloeren meenemen om deze in de gewenste ruimte te kunnen bekijken.
 • Ook gaan we dan verder met het kleur- en materialenplan voor de meubels, raamdecoratie en de kleur op de muren. Ik maak voor het meubeladvies een meubelplan. Hierin geef ik mijn ideeën voor het soort meubel. Ik houd hierbij rekening met het materiaal en de kleur van het meubel dat past binnen de gewenste sfeer en stijl van de ruimte. Dit wordt uitgewerkt in een collage waardoor het in één oogopslag te zien is welke sfeer de ruimte zal krijgen. Ook zal ik zoveel mogelijk (stof)stalen opvragen van de meubels zodat het nog tastbaarder voor jou wordt. Ook aan de raamdecoratie zal gedacht worden. Ook hiervoor zal ik verschillende stalen van materialen en soorten raamdecoratie meenemen. Wanneer de kleuren van de meubels zijn bepaald, ga ik verder met het kleuradvies voor op de muren en het plafond. Na het bepalen van de kleuren, zal ik dit schematisch weergeven in een plattegrond zodat jij of de schilder straks duidelijk weet waar welke kleur komt. Makkelijk toch?! En dit allemaal op locatie in 2,5 uur tijd.
 • Om het ontwerp compleet te maken, wordt er een basis verlichtingsadvies gegeven met een collage van armaturen d.m.v. een lichtplan. Let op: Bij nieuwbouw woningen of verbouwingen, dient dit al in het eerste stadium van het ontwerp gerealiseerd te worden i.v.m. werkzaamheden van de installateur.
 • Wij ontmoeten elkaar nog één keer zodat ik jou het complete,- definitieve plan kan presenteren. Na afloop krijg je het complete plan in een naslagwerk, samen met de kleur- en materiaal stalen zodat je een goed beeld hebt van jouw toekomstige interieur en het advies nog eens rustig na kunt lezen. 
 • Uiteraard mag je na afronding van het definitieve advies nog met mij contacten om je laatste woonvragen (denk aan de eindstyling) te kunnen stellen tijdens een gesprek van maximaal 1 uur. Ik maak hiervoor graag nog een afspraak met jou.

 Vanaf € 1.175,- incl. BTW  en max. 50m2 per ruimte.

Wanneer je kiest voor een compleet interieuradvies is het goed om te weten dat dit veel tijd kost. Vraag dit advies tijdig aan voor je eigen planning. Na onze kennismaking kan ik al wel voorbereidingen gaan treffen voor een goed advies.

JOUW UNIEKE WENS

Wil je een ander (aanvullend) advies? Neem dan contact met mij op om samen te kijken naar de mogelijkheden om jouw unieke wensen tot een goed advies om te zetten.

Mogelijke aanvullingen voor compleet interieuradvies: handgetekende 3D ontwerp (perspectief), handgetekende wandaanzicht op schaal, meubelplan met shoppinglist, eindstyling en keukenontwerp.

Reiskosten binnen Apeldoorn worden niet berekend. Parkeerkosten worden wel in rekening gebracht.
Reiskosten buiten Apeldoorn worden berekend met €0,25 incl. btw per gereden km.
Voor reistijd worden geen kosten in rekening gebracht.